Als er een echte lockdown komt weet Ferry het wel

Ferry woont in een begeleid wonen project in Schipluiden. Weer of geen weer: vier dagen in de week fietst hij naar Werkse! in Den Hoorn.  Hij heeft nagedacht over wat hij gaat doen, mocht er weer een strenge lockdown komen.

Ferry van Diepen werkt in de catering bij Werkse!. Broodjes afbakken en naar wens van de klant  lekker beleggen. Fruitsalade snijden en smoothies maken. Of soep inschenken. Op termijn misschien ook vaker klaarmaken: “dat heb ik al één keer gedaan”. Hij ruimt de kantine op en doet verdere hand en spandiensten. Ferry is geen man van veel woorden, maar als hij vertelt verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. De afwisseling in zijn werk vindt hij het leukst. En zijn collega’s: “we hebben een gezellig team”.

De keuze van Ferry

Ferry heeft nagedacht. Stel, er komt weer een strenge lockdown. Dan is het kiezen of delen. Omdat hij in het begeleid wonen project samen met anderen woont, mag hij bij strenge maatregelen niet van zijn woning naar zijn werk en vice versa. “Dan ga ik weer thuis bij mijn ouders wonen. Omdat ik dan gewoon wel naar mijn werk kan. Dan kan ik gewoon werken en hoef ik mijn collega’s niet te missen.” Of hij zijn eigen woning dan niet gaat missen? “Als dat het ergste is,” zegt Ferry met een grote glimlach.