logo vfa

“Onze ingenieurs zijn beter in het oplossen en ontwerpen dan in produceren”.

Assemblage klantverhaal: VFA Solutions

Werkse! is precies wat wij zochten voor onze kwaliteitsproducten”

Over VFA

VFA Solutions (VFA) is een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van schone, gezonde en groene technologieën op het gebied van (binnen)luchtkwaliteit / Indoor Air Quality (IAQ) en filtratie. VFA doet dit met behulp van eigen gepatenteerde technologieën en methoden. Door groei en ontwikkeling zocht VFA een partij die assemblage en een deel van het proces van produceren van de producten uit handen kon nemen. Werkse! blijkt hiervoor de juiste match.

Kunt u zichzelf voorstellen?

Janwillem Hekman: “Ik ben Janwillem en ben van huis uit ingenieur. Ik ben nu werkzaam als consultant. Eliane Khoury, de oprichtster van VFA, is mijn vrouw. Sinds de oprichting heb ik Eliane bij VFA met diverse taken ondersteund, dit was voornamelijk gericht op groei en de juiste wegen bewandelen. Nu help ik de organisatie verder groeien en ondersteun ik met bijvoorbeeld contracten opmaken, onderhandelingen met leveranciers etc.”

Arno Baels: “Ik ben Arno Baels en ben nu zo’n 15 maanden in dienst bij VFA. Ik kende het bedrijf al langer aangezien ik bevriend ben met Janwillem en Eliane. Zij hadden mij gevraagd bij VFA te komen werken. Ik heb de stap genomen en verhuisde van Alkmaar naar Rotterdam om bij VFA aan de slag te gaan. Ik ben verantwoordelijk voor het aansturen van de productie, zowel intern als extern bij Werkse!”

Tegen welke uitdaging liep VFA aan?

Janwillem: “We zijn een scale-up en staan op het punt heel groot te worden. We maakten eerst al die luchtreinigers zelf. En dat kon met 10 tot 20 units. Maar nu hebben we het over 1.000 units en is dit een ander verhaal. Ook zijn onze ingenieurs beter in het oplossen en ontwerpen dan in produceren.”

Waar waren jullie naar op zoek?

Janwillem: “Wij zochten in eerste instantie een lokale partij, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, die kon helpen bij eenvoudige assemblage werkzaamheden. Het gaat hierbij om onze stand alone producten; de units die je in de kamer kan zetten, stekker in het stopcontact en hij doet het. Die recirculeert; pakt de lucht die in de kamer is, reinigt dat en stuurt de schone lucht weer de kamer in. Andere soorten units zet je bijvoorbeeld in een ventilatiekanaal van scholen of kantoren om lucht van buiten naar binnen te reinigen. Later kwam daar vanuit ons ook nog de wens bij om gehele producten te laten assembleren en testen.”

Op welke manier zijn jullie bij Werkse! terecht gekomen?

Janwillem: “We zochten naar een partij die ons kon helpen met de assemblage en zijn via via in contact gekomen met een manager bij Werkse!.”

De ruimtes zijn licht en ruim opgezet.

Wat is de reden waarom jullie hebben gekozen voor een samenwerking met Werkse?

Janwillem: “Het grote voordeel was in eerste instantie dat ze dichtbij zitten. Wij zitten in Schiedam en Delft is vlakbij. Werkse! heeft een modern en goed bereikbaar bedrijfspand en een representatieve uitstraling. Het leeft er ook altijd; er is een receptie en mensen zijn aan het overleggen. De ruimtes waar ze de assemblages doen zijn licht en ruim opgezet. We nemen hier onze samenwerkingspartners / klanten graag mee naar toe. Daarbij spreekt het maatschappelijke aspect ons erg aan. Als mkb kunnen wij ons moeilijker veroorloven mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Voor ons is dit een mooie manier om er wel aan bij te dragen.”

Op welke manier werken jullie samen met Werkse!?

Arno: “Werkse! assembleert een deel van onze luchtreinigers. Als innovatief bedrijf verandert onze productie continu. Aangezien wij ons willen focussen op vernieuwing van onze producten, zijn wij heel blij met Werkse! die voor ons goed en flexibel een deel van onze productie kan doen.”

Ze zijn heel strikt en precies

Wat houdt het assembleren voor jullie in?

Janwillem: “Wij zorgen dat Werkse! de componenten heeft. Ze krijgen het als het ware aangeleverd als een soort bouwpakket. Werkse! doet dan de assemblage op eigen locatie, waar een ruimte is ingericht voor onze luchtreinigers. Hier zetten ze de verschillende losse onderdelen in elkaar. En ze testen ook of het dan goed in elkaar zit. Ze zijn heel strikt en precies. En dat was precies wat we zochten voor onze kwaliteitsproducten.”

Welke training hebben de medewerkers van Werkse! gehad voordat ze aan de slag konden?

Janwillem : “We stuurden delen naar Werkse! om units in elkaar te zetten met bouwtekeningen. Aan het begin ging Arno naar Werkse! om medewerkers te instrueren. Steekproefsgewijs is er vervolgens gekeken of de units volgens de tekeningen kloppen en of de checklist is ingevuld. Nu doen ze dit zelfstandig en hebben we intensief contact voor de afstemming.”

Wat levert het uitbesteden van assemblage werk jullie op?

Janwillem: “Wij zijn een bedrijf dat innovatieve concepten bedenkt en uitwerkt tot een gereed product. Maar we willen niet persé ook de productie zelf doen. Een arbeidsintensief en repetitief deel van onze productie hebben we weten uit te besteden. Hierdoor houden wij meer tijd over houden voor maatwerk trajecten, prototypen bouwen en onderzoek doen. Zeker in de fase waarin VFA nu zit en het huidige volume van de units is het een toegevoegde waarde om op te schalen.”

Ze geven tips als iets niet goed werkt.

Wat vindt u van de samenwerking met Werkse!?

Janwillem: “Plezierig, we hebben regelmatig overleg over de voortgang van de werkzaamheden. Elke maand zitten we samen met het kernteam: drie van Werkse! en drie van VFA. Het is fijn schakelen. Er word echt meegedacht door Werkse!. Ze geven tips als er tijdens het in elkaar zetten iets niet goed werkt. Ook administratieve zaken zoals ontvangen van facturen en uitbrengen van offertes worden adequaat afgehandeld.”

Op welke manier staat mvo centraal binnen jullie bedrijfsvoering?

Janwillem: “Dit is een aspect dat we in al onze werkzaamheden proberen door te voeren. We leveren uiteraard al producten die bijdragen aan de gezondheid van mens, dier en milieu. Daarnaast streven we na al het verpakkingsmateriaal van onze producten zo milieuvriendelijk te selecteren en maken zo veel mogelijk gebruik van karton in plaats van plastic.”

Hoe zien jullie de toekomst met Werkse! en VFA?

Janwillem: “Wat wij nu doen vinden we fijn en handig. VFA is een technologie venture, wij bestaan bij het maken van nieuwe toepassingen. Onlangs produceerden we units die ook voor liften toepasbaar zijn. Dat is een voorbeeldproject waar een bepaalde groei in zit. We zien in die groei de mogelijkheid de werkzaamheden bij Werkse! neer te zetten. En dat kan voor elke minder complexe toepassing. Voor zowel complete units, als delen van grote units. Het scheelt ons ruimte en tijd.”

Wat raden jullie andere bedrijven aan?

Janwillem: “Wij zouden Werkse! zeker aanbevelen. Natuurlijk kost het tijd om het assemblage proces goed uit te leggen aan de werknemers. Maar vervolgens weet je dat het goedkomt. De werkzaamheden worden bij Werkse! heel goed uitgevoerd. Ze werken goed samen en zijn meer dan enkel een leverancier van een product.”

Assemblage werk uitbesteden?

Harko Haasdijk, accountmanager assemblage

Neemt u dan contact op met Harco Haasdijk via 06-39875898, verkoop@werkse.nl of via het contactformulier.

Aanmelden Nieuwsbrief

U ontvangt dan automatisch de Werkse nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.