Bijna 700 mensen naar een baan: Sociaal jaarverslag 2019

Werkse! staat onverminderd aan de lat om mensen vanuit de bijstand – lees: de Participatiewet – naar werk te begeleiden. In 2019 werden 680 mensen naar een baan begeleid. 380 van hen zijn daarmee volledig en 300 parttime uit de uitkering. Mogelijk gemaakt ook door de ruim 400 bedrijven en organisaties in de regio die mensen een baankans gaven.

Werknemersvaardigheden
Werkse! zet ook steeds meer de eigen werkleerbedrijven in om mensen te ontwikkelen naar passend werk. In 2019 doorliepen 395 mensen het traject werknemersvaardigheden. Variërend van het bijspijkeren van taalvaardigheden en opnieuw in een werksituatie leren functioneren tot assessment, training, stage, een ontwikkeltraject of via de zogenaamde re-integratie tweede spoor. Daarbij vinden we binnen Werkse! dat werken met trots, vertrouwen en plezier van essentieel belang is. Mooi daarbij is dan ook nog dat bij dat alles de financiële resultaten in 2019 gunstig waren. Onder aan de streep noteerde financiën eind van het jaar: 4 ton beter dan begroot.

Werkse! filmsterren
Dit en meer vind je in het Sociaal jaarverslag over 2019. Alles in 90 seconden terugzien kan dankzij onze filmsterren: vijf medewerkers die figureren!  Dit samen met het sociaal verantwoordingsdocument te vinden op www.werkse.nl/jaarverslag.