Claudia werkt met plezier in de zorg

Veertig bedden verschonen per week. Dat doet Claudia, met aandacht en met liefde. Daarnaast zorgt ze voor de vervanging van hand- en keukendoeken en vult ze washandjes en baddoeken bij. “Er wonen in Akkerleven 74 personen,” vertelt teammanager Marije. Akkerleven is een woonzorgcentrum van Pieter van Foreest aan de rand van Schipluiden.

Sinds januari 2021 werkt Claudia er vier dagen per week. Eerst als gastvrouw en later als huishoudelijk medewerkster in de zorg. Daarvoor werkte ze korte tijd als vrijwilliger in Akkerleven. Dat beviel wederzijds. Claudia: “De bewoners zijn heel leuk. Als ik aan het werk ben, zijn ze me vaak dankbaar. Soms houden ze je ook wel een spiegel voor. Als ik mijn werk niet goed uitvoer hoor ik het meteen. Ook de collega’s zijn fijn en leuk.” Haar werkgever ontvangt een loonkostensubsidie en Claudia wordt op de achtergrond begeleid door jobcoach Mathieu Kramer van Werkse!.

Het hoort erbij

Marije: “Claudia was eerst gastvrouw in de huiskamers en keuken. Daar zijn soms onzekere situaties. Voor iemand die veel duidelijkheid nodig heeft zoals Claudia, werken vaste taken beter. Een vast ritme en structuur door de dag heen.” Claudia: “Soms maak je onverwachte dingen mee. Je hebt toch te maken met een oudere doelgroep die minder mobiel is en (veel) zorg nodig heeft. Afgelopen weken hebben we bijvoorbeeld afscheid moeten nemen van een aantal bewoners. Dat raakt je wel, want je bouwt toch een band met hen op. Maar het hoort aan de andere kant ook bij dit werk, denk ik dan.”

Altijd een glimlach

Marije: “Claudia weet meestal goed waar haar grenzen qua werkzaamheden liggen.” Claudia: “Soms heb ik wel even een handje nodig. Dat heb ik in mijn werkzame leven geleerd. Als ik wat vraag zegt Marije dan vaak: ‘Je hoeft geen sorry te zeggen.’ Ik durf nu wel meer te zeggen. Dat maakt me zekerder.” Marije: “We zijn heel blij dat Claudia al dit werk oppakt. Dat ze zich zo inzet. Ze zou haar lunch nog over willen slaan om het werk af te krijgen. En altijd met een glimlach!” Claudia hoopt dat ze hier nog lang kan blijven werken: “De sfeer in Akkerleven is heel sociaal. Ik woon maar drie minuten van mijn werk af!”

Claudia

Claudia doet haar werk met een lach