Even buurten bij Werkse! in winkelcentrum De Hoven

 

Even boodschappen doen en daarna buurten bij de Meedoenmarkt van Werkse!. Op dinsdag 5 september organiseerde Werkse! met partners deze ‘markt’ in winkelcentrum De Hoven. Speciaal voor inwoners van Voorhof en Buitenhof. Een makkelijke manier voor inwoners om met ons kennis te maken én om een vraag te stellen over hun persoonlijke situatie. 

Het
Ontwikkelpunt van Werkse! deelde informatie over de verschillende trainingen die je via Werkse! kan volgen. Ook hing er een gevuld vacaturebord van ons. Naast Werkse! waren partners Delft voor Elkaar, Stichting Stunt, Firma van Buiten en ISOFA (schuldhulpmaatje Delft) aanwezig om in gesprek met bewoners te gaan. 

In gesprek  
Het gesprek met elkaar aanknopen was het belangrijkste wat deze middag plaatsvond. Nog voordat de Meedoenmarkt officieel geopend was, stapten mensen al naar binnen. Al snel vulde de ruimte zich met mensen die druk met elkaar aan het praten waren, genietend van een drankje op de banken en zitjes.  

Allerlei vragen  
De bezoekers waren een diverse groep mensen. Sommigen waren uitgenodigde kandidaten van Werkse!, terwijl anderen toevallig passeerden bij het winkelen in het winkelcentrum. ‘Waarmee kan ik je helpen? Wat heb jij nodig om mee te doen?’ Zo begon ieder gesprek. ‘Wie kan mij helpen met mijn geldzaken?’ ‘Ik zoek werk’.  ‘Ik wil leren fietsen.’ ‘Waar kan ik sporten?’ Allerlei vragen konden én werden gesteld op deze middag. Een markt die zeker vaker georganiseerd gaat worden.  

Wij zijn Werkse!  
Wat is er mooier dan bouwen aan een maatschappij waar iedereen kan groeien en mee kan doen? Dat doen we als sociaal ontwikkelbedrijf al 95 jaar en met heel veel plezier. Werkse! helpt mensen in hun ontwikkeling en aan werk. Hoe? We ondersteunen en begeleiden mensen met meer en minder afstand tot de arbeidsmarkt met maatwerk. We stimuleren iedereen om een stap te zetten. Samen behalen we succes. We denken in kansen en mogelijkheden en werken nauw samen met werkgevers, bedrijven en sociale partners in de regio.