Fitte medewerkers

Bewegen en fit(ter) worden. Met dat doel is Werkse! gestart met het Werkse! Fit-programma. Want gezonde medewerkers, dat is zowel voor betrokkenen als het bedrijf goed. Samen met drie stagiaires ‘Sport en bewegen’ werd een aantrekkelijk programma opgezet. Dat betekent: allerhande activiteiten voor medewerkers door het jaar heen; van veel stappen zetten, rek- en strekoefeningen doen tussen het hele dagen zittend werken op de afdelingen, tot meedoen met de Cleanup Delft.

Fitcoin
Werkse! haakte aan bij het platform Itsmylife24. Hun landelijke Fitcoin-app werd ingericht voor Werkse!. De gedownloade app telt de stappen of (fiets)bewegingen die iemand zet en vormt die om in zogenaamde fitcoins. Deze fitte munten geven recht op allerhande zaken. Een mooie stimulans. Zo kun je een cadeaukaart van Bol.com of een tegoed bon voor de Kringloopwinkel bij elkaar sparen. Of gratis fruit, een partijtje bowlen met collega’s, koffie van de Barista van Werkse! is erg in trek. Doneren aan een goed doel kan ook. Op die manier werden door Werkse! medewerkers 1000.000 fitcoins gedoneerd aan het team wat meedeed aan  de mountainbiketocht van het Vrijthof in Maastricht naar het Vrijthof in Hilvarenbeek. Daar fietsen zich weer andere collega’s voor in het zweet, donaties binnenhalend voor het KWF: 150 km over overwegend zand- en bospaadjes. Super sportief!

Stappentellers  

Voor medewerkers zonder smartphone regelde Werkse! stappentellers, zodat echt iedereen mee kan doen. Ook medewerkers in een (handbewogen) rolstoel kunnen meedoen!  Bij de start was er een spreekuur, gerund door de stagiaires van ROC Mondriaan: Rik, Timo en Valdo. Daar konden medewerkers terecht met vragen of hulp bij het installeren en het gebruik van de app. Ruim 250 medewerkers hebben de app inmiddels gedownload. Op de app worden niet alleen alle stappen die iemand zet bijgehouden, de app geeft ook tips over bewegen, ontspannen, gezond eten, leuke activiteiten en nieuwe beloningen. Gemiddeld zet het personeel 5.800 stappen per dag.

Beweegoefeningen
Ook de drie stagiairs van het ROC Mondriaan wisten met hun enthousiasme heel wat medewerkers in beweging te krijgen. Rik verzorgde een spelletjesochtend, Timo ging aan de wandel en Valdo stapte met de medewerkers op de fiets. Daarnaast hebben zij leuke beweegoefeningen bedacht die de medewerkers op de afdelingen tussen het werken door kunnen doen. Het is belangrijk om langdurig zitten regelmatig te onderbreken. Nu de stage voorbij is, blijven sommige afdelingen dagelijks beweegsessies doen. Soms wordt aangehaakt bij het seizoen. Vroeg uit de veren voor een voorjaarsvogelwandeling, om onder leiding van een vogelwachter niet alleen stappen te zetten maar ook te leren over wat er zoal fluit en vliegt in de natuur. Soms ook wordt aangehaakt bij een elders georganiseerd evenement, zoals de DIOS Lenteloop in Den Hoorn.

Challenge

In de app kunnen ook Challenges worden aangemaakt.  Met de uitdaging om samen een week lang iedere dag minimaal 7.000 stappen te zetten. Een andere Challenge was de IJS-10-daagse. Voor alle deelnemers een lekker ijsje van De Lelie. En voor winnaar Majid een ijs-strippenkaart. Hij zette dan ook gemiddeld 22.429 stappen per dag. Respect!