Assemblage bij HedoN

Geen zorgen meer over het productieproces

Het is een stijgende trend om in het bedrijfsleven werk uit te besteden aan externe partijen. Werkzaamheden zoals assemblage vragen om specifieke vakkennis. Besteed je werk uit, dan krijg je als bedrijf meer ruimte voor en focus op de core business.HedoN, een multidisciplinair bedrijf dat elektronische producten voor de industrie ontwikkelt en produceert, weet hier alles van.

Richard van der List, operational manager bij HedoN: “Klanten komen bij HedoN met een idee voor een product of functionaliteit. HedoN maakt op basis hiervan een ontwerp, totaalproduct of alles wat daar tussenin zit. De focus ligt op uitdagende en onderscheidende producten.”

Assemblage
MVO staat centraal in de bedrijfsvoering van HedoN weet Van der List: “HedoN werkte regelmatig samen met sociale werkplaatsen, vergelijkbaar met Werkse!. Toen onze directeur iemand van Werkse! tegen het lijf liep, zijn we met ze in gesprek geraakt. Dit eerste contact verliep al erg prettig en we hadden meteen een klik. Niet lang erna zijn we met de assemblage gestart.”

Snel schakelen

“Werkse! zit dicht bij ons in de buurt. Dit is handig omdat ze daar ook voor ons assembleren en we op deze manier snel kunnen schakelen. Maar het belangrijkste is dat ze professionaliteit uitstralen. Ze weten waar ze het over hebben, zijn in staat om de mensen te selecteren die het beste bij de werkzaamheden passen en zijn altijd eerlijk over wat er wel of niet kan. Je weet eigenlijk precies waar je aan toe bent.”

“We werken nu zo’n 1,5 jaar met Werkse! samen. Sindsdien werken er vier gedetacheerden bij HedoN, die ons helpen bij de assemblage van een uitgebreide range aan producten en onderdelen. Denk dan aan het in elkaar schroeven van kastjes, bewerken van printplaten en soldeerwerkzaamheden. Maar ook het besturen van specifieke machines die door HedoN voor de productie van onze producten zijn ontworpen. Daarnaast kunnen wij, zodra productievolume toeneemt, de productie uitbesteden aan de werkplaats van Werkse! en zoekt Werkse! voor ons de juiste mensen bij de betreffende werkzaamheden.

Wat levert dat op?

“Met de hulp van Werkse! kunnen wij mee met de markt, omdat we nu flexibeler zijn. Kort gezegd zorgt het voor veel minder zorgen op het gebied van productie. Het is belangrijk om ook deze mensen een baan te bieden. Het hebben van werk biedt structuur en vastigheid. Welke achtergrond of opleiding ze hebben, is voor ons niet belangrijk. Dat sommige werknemers een ietwat andere omgangsvorm nodig hebben, is geen enkel probleem. Het klinkt misschien cliché, maar we zijn een echte HedoN-familie, waar we streven naar dat iedereen zich thuis voelt. Ze zeggen alle vier al dat ze niet meer bij ons weg willen. Het geeft ontzettend veel voldoening dat we hen een mooie kans kunnen bieden.”