Iedereen kan ‘meedoen’ in Delft!

Voor sommige mensen is het moeilijk om mee te doen in de Delftse samenleving en ondersteuning te vinden bij hulpvragen die spelen. Speciaal voor deze groep organiseerde Werkse! de Meedoenmarkt. Team Sterk (vanuit Werkse!) was initiatiefnemer en organisator van de markt op 1 november aan de locatie aan de Vulcanusweg. Ook diverse partners waren van de partij: Doel Delftland, Delft voor Elkaar , Rataplan, Stichting Stunt; Firma van Buiten; het Leerwerk-loket; de Energieklussers Samen lieten zij zien wat ze voor de bezoekers kunnen betekenen.

Energieklussers

Zo was er de mogelijkheid om een afspraak te maken bij de energieklussers voor een energiegesprek. De experts geven tips over het verduurzamen van je huis. Dit kan vaak al met kleine aanpassingen. Soms kunnen de energieklussers die voor je uitvoeren. Daarnaast deelden ze handige tips om te besparen op de energierekening.

Nadine van Delft voor Elkaar was er ook. ‘Wij zijn er voor iedereen uit Delft en daarom vinden we het belangrijk om aanwezig te zijn op de Meedoenmarkt. We bieden trainingen, beweegactiviteiten, vrijwilligerswerk en ondersteuning. Ik merk dat veel bezoekers ons al kennen, dat is fijn. Verder is het ook leuk om met collega’s van andere organisaties uit Delft te spreken, zo help je elkaar ook weer verder.’

Kapper en manicure

Er was meer te doen voor de bezoekers van de markt.  Wat dacht je van een bezoekje aan de kapper en manicure, geregeld door Doel Delftland. Rataplan heeft kledingsetjes uitgestald en bij de Werkse! baristakar kunnen de bezoekers genieten van lekker kopje koffie. Rob en Selawit van de Firma van Buiten maken hapjes en delen kruidenmixen uit met betaalbare recepten. Nienke: ‘We willen graag laten zien wat jij bij de Firma van Buiten kunt doen en hoe we als onderdeel van Lekker Bezig deelnemers een stap verder helpen.

Bij het Leerwerkloket krijgen de bezoekers informatie over de mogelijkheden rondom ontwikkeling zoals werken en leren. Deze onafhankelijke organisatie zet de hulpvraag van de aanvrager centraal en denkt mee over vervolgstappen. Bij het Ontwikkelpunt van Werkse! vind je informatie over trainingen en branchegerichte opleidingen van Werkse!. Bezoekers kunnen informatie opvragen of zich direct inschrijven voor een training.

Tijdens de Meedoenmarkt kregen de bezoekers de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende Delftse organisaties die wellicht iets voor de deelnemers kunnen betekenen. Team Sterk is ontzettend blij dat de Delftse partners zich samen met Werkse! willen inzetten voor deze groep mensen en hoopt dat het een terugkerend event gaat worden!