Klaar voor de anderhalvemeter-samenleving

Het coronavirus raakt ook Werkse!. Enkele collega’s besmet en anderen in quarantaine. Onze medewerkers in vitale beroepen werken door, met inachtneming van alle richtlijnen. De volledige bedrijfsvoering in ons pand is omgegooid om te voldoen aan de vereisten van de anderhalvemetersamenleving. Na goed doordenken, passen, meten en veel sjouwen, is Werkse! er klaar voor. Productieruimtes, kantine, looproutes, trainingsruimtes, voertuigen en Werkplein: allemaal aangepakt om de gezondheid van ons personeel te garanderen.

Eenrichtingsverkeer
In de productieruimtes zijn niet alleen werkplekken gecreëerd met voldoende afstand, ook productielijnen zijn kleinschaliger gemaakt. Met duidelijke eenrichtingslooproutes weet iedereen waar ‘ie aan toe is. Alle werkplekken en materialen worden de hele dag door extra gereinigd. In combinatie met ruimere openingstijden, meer lunchshifts dan normaal en aangepaste roosters vindt iedereen een veilig plekje.

Trainingen
In de tussentijd is ook het Werkplein – waar kandidaat-werknemers ontvangen worden – op de schop gegaan. Perspex-schotten maken intakegesprekken mogelijk. In de trainings- en computerruimtes is het aantal plekken verminderd. Om de kleinere trainingscapaciteit te compenseren, is het aantal trainingen opgeschaald.

Terwijl het pand vanwege corona redelijk leeg was, werd de assessmentruimte van Werkse! verbouwd. In deze ruimte starten mensen hun re-integratietraject en worden ieders vaardigheden en mogelijkheden in kaart gebracht. De ruimte is getransformeerd van een productieruimte naar een echte werkleeromgeving. Veel dienstverlening aan de bijstandsgerechtigden is gedigitaliseerd. Er wordt ge(video)beld, geappt. Daarnaast gaan we versneld werkgevers en werkzoekenden bij elkaar brengen met de match-app Hallo Werk. Over een paar weken de lancering en dan meer hierover.

Fiets
Voor de collega’s van het Groenbedrijf is het wennen. Niet langer gezellig met zijn zessen maar met zijn tweeën in de bedrijfsbussen veilig op weg naar de klus. Mooie gelegenheid om meer dienstfietsen aan te schaffen. Deze zomer trekken de groencollega’s er met de fiets op uit om Delft spic en span te houden.

Met alle aanpassingen wil Werkse! de medewerkers werkplekken bieden die voor henzelf veilig zijn en waarmee ze aan de slag kunnen of blijven voor de stad!