Leer werkgevers écht kennen met de Baankaravaan

Hoe kan je een bedrijf het beste leren kennen of het een goede werkplek is voor jou? Door een bezoek te brengen natuurlijk! Met de Baankaravaan bezoekt Werkse! met werkzoekenden 3 werkgevers in de regio. Deelnemer Maureen Hardjodikromo: ‘de bezoeken gaven me een kans om te informeren en vragen te stellen, zonder de vrees van gelijk solliciteren.’

Met de Baankaravaan bezoeken werkzoekenden samen met Werkse! een aantal bedrijven in de regio. Bij iedere bedrijf krijgt de groep een rondleiding en informatie over de werkzaamheden. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en om ervaringen uit te wisselen met elkaar. Het ultieme doel van de Baankaravaan is dat werkzoekenden een leuke baan vinden, maar elke stap in die richting is ook een succes. Daar draagt de Baankaravaan aan bij.

3 vragen over de Baankaravaan aan deelnemer Maureen Hardjodikromo:

Wat vond je van de Baankaravaan?
‘Ik kon goed zien en proeven hoe het is om ergens te werken. Zo was ik bij IKEA. Dat ken je als klant, maar nu zag ik een heel andere kant. We kregen een uitgebreide rondleiding. Wist je dat er heel veel nationaliteiten bij IKEA werken en wel 800 mensen. Dat wist ik niet. De bezoeken gaven me een kans om te informeren en vragen te stellen, zonder de vrees van gelijk solliciteren.’

Kan je het andere mensen aanraden?
‘Jazeker! Je doet het ook samen. Dat is fijn.’

Wat heeft de Baankaravaan je verder opgeleverd?
‘Het was een leuke dag, met als afsluiter ook nog een lekkere lunch. En ik ben na de Baankaravaan gaan proeflopen bij Vermaat Groep (locatie Exact). Dat was één van de drie werkgevers die we hebben bezocht. Ik heb net gehoord dat ik ben aangenomen. Ik begin per 13 maart.’

Heb je interesse om mee te gaan met een Baankaravaan? Geef dit dan aan bij je consulent.