Verpakken coronamateriaal

Magazijn in coronatijd

Op een locatie in de randstad zijn medewerkers van Werkse! samen met anderen dagelijks in de weer om allerhande beschermingsmateriaal tegen corona om te pakken en verzendklaar te maken. Latex handschoenen, mondkapjes, mutsjes, spatbrillen en schorten: onze medewerkers zijn er dagelijks druk mee.

Magazijnbeheerder Arno: “We zijn een dienstverlenend bedrijf. Er komen containerladingen bij ons binnen, wij slaan die goederen op in ons magazijn. Hoofdzakelijk materiaal voor de zorg. Klanten kunnen via de website bestellingen doen. Achtereenvolgens maken wij dan pakketten op maat klaar. Wij verzenden door heel Europa. Wat betreft het coronamateriaal is Nederland uitgezonderd, omdat het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) in ons land de verspreiding van coronahulpmiddelen voor de zorg regelt. Met name Duitsland is een grote klant voor ons. Soms kunnen we de vraag – zeker op het moment – nauwelijks aan.”

Terwijl Arno vertelt, gaat het werk in het magazijn stug door. Nathan en Tonia werken er al een hele tijd en iedere dag opnieuw met plezier. Arno: “Als familiebedrijf begonnen we klein. We zitten nu in een groter pand en groeien alweer uit ons jasje. Er is geen pijl op te trekken hoe een en ander zich gaat ontwikkelen.” Het bedrijf zou nu wel een groter pand kunnen gebruiken. Maar als er bijvoorbeeld een vaccin komt, kan de vraag snel teruglopen. “We kijken het nog even aan,” besluit Arno.