Financieel advies

2 jaar voordat je de AOW-uitkering krijgt van de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en je ouderdomspensioen krijgt van het pensioenfonds PWRI, kun je gebruik maken van de tijdelijke regeling om eerder te stoppen met werken. Dit heet de RVU-regeling. RVU staat voor Regeling Vervroegd Uittreden. Van deze regeling kan je gebruik maken tot en met 31 december 2025. Voor meer informatie over de RVU klik je hiernaast op RVU-regeling.

Voordat je een besluit neemt over RVU-regeling, is het belangrijk om goed advies in te winnen. Niet iedere financiële adviseur heeft verstand van de RVU-regeling van de cao voor de Sociale werkvoorziening, maar deze wel:

Jean-Paul van Kempen
010 – 241 12 20
06 – 52 57 29 95
infoebc@ecclesia.nl
www.financieelfitvitaal.nl

Paulien van Gurp
Klantenservice@prikkl.nl
085 – 800 01 84
Voor meer informatie: www.prikkl.nl

Ruud Groen
033 – 467 10 00
info@altersum.nl
Voor meer informatie www.altersum.nl

Rick Wassenaar
023 – 205 23 67
06 – 20 16 46 68
info@mijngeldzaken.nl

Je kunt 1 van bovenstaande 4 financieel adviseurs bellen of mailen en een afspraak maken. Werkse! betaalt de rekening voor het financiële advies, dus vertel aan de financieel adviseur dat de rekening rechtstreeks naar Werkse! gestuurd moet worden. Bespreek dit wel vooraf met je leidinggevende want op de rekening moet een kostenplaats worden aangegeven en die kan jouw leidinggevende bij de financiële administratie opvragen.

Stel aan de financieel adviseur vooral de vragen die voor jou belangrijk zijn om een besluit te kunnen nemen; ga je deelnemen aan de RVU of toch maar niet.

Een aantal mogelijke vragen daarbij zijn:
• Hoeveel ga ik er netto precies op achteruit, per maand en per jaar?
• Als ik eerder stop met werken, bouw ik tijdens die RVU-periode minder pensioen op. Wat betekent dit precies voor mijn ouderdoms- en nabestaandenpensioen?
Daarnaast kan je ook kijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl of www.mijn.PWRI.nl.
• Is het mogelijk om tijdens de RVU mijn inkomen aan te vullen met mijn pensioen?
• Als ik ga meedoen aan de RVU, hoe zit het dan met mijn huur- en zorgtoeslag?
• Ik heb ook nog een gedeeltelijke uitkering in verband met arbeidsongeschiktheid: hoe pakt dat uit bij deelname aan de RVU?
• Ik zit in de schuldsanering. Kan ik dan wel deelnemen aan de RVU?
• Ik heb een eigen woning. Hoe kan ik blijven wonen of mijn overwaarde het best gebruiken?

Meer weten? Klik hiernaast op Veel gestelde vragen RVU (graag “RVU” toevoegen en hyperlink naar pagina veel gestelde vragen RVU).