RVU regeling

2 jaar voordat je officieel met pensioen kan, kun je gebruik maken van de tijdelijke regeling om eerder dan je pensioen te stoppen met werken. Dit heet de RVU-regeling. RVU staat voor Regeling Vervroegd Uittreden. Deze regeling is tijdelijk en je kunt er aan meedoen tot en met 31 december 2025.

Bij de RVU stop je helemaal met werken terwijl je een bedrag van Werkse! krijgt doorbetaald. Je bent niet officieel met pensioen en blijft in dienst van Werkse totdat je wel officieel met pensioen gaat. Maar je hoeft dus niet meer te werken. In plaats van salaris betaalt Werkse! je een bedrag dat bijna hetzelfde is als een AOW-uitkering.

AOW staat voor Algemene Ouderdomswet en dit is een uitkering die je van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) krijgt als je officieel met pensioen bent. Als je officieel met pensioen bent, krijgt je naast de AOW-uitkering van de SVB ook je pensioenuitkering van het pensioenfonds, de PWrI.

Met de RVU ben je nog niet officieel met pensioen maar stop je wel eerder met werken en krijg je in plaats van salaris dus een bedrag dat lijkt op wat je krijgt als je officieel met pensioen zou zijn.

Ontvang je nu een salaris dat gelijk is aan het minimumloon? Dan is het bedrag dat je van Werkse! krijgt, tijdens de RVU, bijna gelijk aan je salaris nu.

Wil je weten per welke datum je mee kunt doen aan de RVU?
Vul je geboortedatum in op de website van de SVB  en haal er 2 jaar van af.

Laat je van tevoren goed informeren! Schakel de hulp in van een financieel adviseur. Werkse! of PWrI kunnen je deze informatie niet geven, de financieel adviseur wel. Hij of zij kijkt naar wat de gevolgen van deelname aan de RVU voor jou zijn.

Wil je meer weten over deelname aan de RVU kijk dan bij de Veel Gestelde Vragen RVU

Aanmelden Nieuwsbrief

U ontvangt dan automatisch de Werkse nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.