62 jarigen regeling

Bijna 62 jaar? Vanaf de 1e van de maand na je 62e verjaardag kun je meedoen aan een andere seniorenregeling, namelijk de 62-jarigen regeling. Met deze regeling heb je meer voordeel dan met de seniorenregeling 60-jarigen. Het is nog steeds 20% minder werken, maar je hoeft niets meer van je salaris in te leveren; je krijgt je oude salarisbedrag weer betaald!

Wat levert het mij op?

Als je aan deze regeling meedoet, dan behoud je je salaris maar werk je wel 20% minder. Meestal kan je werkrooster zo aangepast worden dat je een dag minder werkt. Je hoeft bij deze regeling niets in te leveren van je salaris, ook al werk je minder. Dus stel je salaris is € 1.000,- dan krijg je dat nog steeds als je meedoet aan de 62-jarigen regeling. Er verandert ook niets aan je pensioenopbouw als je meedoet.

Let op: wel krijg je minder verlof. Omdat je met de seniorenregeling minder werkt, wordt ook je verlofsaldo 20% minder.

Je kan ook meedoen aan de seniorenregeling 62-jarigen als je eerder al meedeed aan de 60-jarigen regeling. Je blijft 20% minder werken maar je salaris wordt weer volledig uitbetaald. Dus stel je salaris was € 1.000,- en vanwege deelname aan de 60-jarigen regeling is dat met 7,5% verminderd naar € 920,-. Maar ga je meedoen aan de 62-jarigen regeling wordt je salaris weer volledig doorbetaald. Het wordt dus hoger dan tijdens de 60-jarigen regeling. Dit kan gevolgen hebben voor de eventuele toeslagen die je ontvangt. Geef je gewijzigde inkomen daarom op tijd door aan de Belastingdienst.

Aanmelden Nieuwsbrief

U ontvangt dan automatisch de Werkse nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.