Vrije tijd, Wat ga je doen?

Als je deelneemt aan een seniorenregeling of met pensioen gaat, breekt er een nieuwe fase aan in jouw leven. Het is goed om je daarop voor te bereiden. Niet alleen op je geldzaken, maar ook op je vrije tijd. Wat ga je doen? Het kan geen kwaad om daar alvast over na te denken. Wat had je altijd al willen doen, maar had je geen tijd voor? Of wil je graag anderen een handje helpen nu je meer vrije tijd hebt? Of heb je wat hulp nodig om je dagen door te komen? Gelukkig zijn er in de omgeving genoeg leuke dingen te doen en is er voor ieder wat wils.

Activiteiten

Zorg dat je in beweging blijft en onder de mensen om zo lang mogelijk van je vrije tijd te genieten. Doe dingen waar je energie van krijgt.

Tip: Woon je in de gemeente Delft? Schaf de Delftpas aan. Als je met pensioen bent, dan krijg je die met korting of zelfs gratis!
Met de Delftpas beleef je de leukste activiteiten in Delft en de regio. Ga gratis naar de film of een museum. Of naar de dierentuin en haal een ijsje in de stad. In Delft zijn meer dan 100 sportverenigingen waar je voor verschillende sporten terecht kunt. Kijk op de website van de Sportraad van Delft voor alle sportverenigingen.
Met een Delftpas krijg je bij veel sportverenigingen korting op de jaarcontributie. Daarmee wordt sporten nog plezieriger! Kijk op www.delft.nl en ontdek welke sportverenigingen er allemaal zijn in Delft. Ook vind je hier meer informatie over aangepast sporten.

Vrijwilligerswerk

Wil je lekker bezig blijven? Organisaties hebben steeds vaker vrijwilligers nodig.
Misschien is vrijwilligerswerk doen wat voor jou? Je gaat dan onbetaald aan de slag voor een organisatie. Een groot voordeel is dat je met andere mensen samenwerkt. Kies iets waar je blij van wordt. Misschien wil je lekker buiten aan de slag. Of is andere mensen helpen iets voor jou. Er is keuze genoeg.

Kijk op de website van Delft voor Elkaar voor actuele vacatures voor vrijwilligerswerk.
Ook kan je je aanmelden bij Lekker Bezig. Lekker Bezig is een samenwerking van verschillende Delftse organisaties. Je gaat hier gezellig aan de slag en hebt daarnaast ook meteen leuk contact met andere Delftenaren die hun steentje bijdragen.

Dit zijn een paar voorbeelden van activiteiten van Lekker Bezig:
• Chauffeuren op de City Shuttle Delft
• Mooie dingen maken in het naaiatelier
• Verzorgen van planten en dieren
• Koken en bakken in een professionele keuken
• Varen op de Canal Hopper Delft
• Fietsen onderhouden in de fietsenwerkplaats

Ook Humanitas kan goed vrijwilligers gebruiken.
In de ouderensoos komen ouderen bij elkaar voor gezelligheid, een kopje koffie of een spelletje. Kijk voor meer info informatie op www.humanitas.nl of mail met de ouderensoos ouderensozen@humanitasdelft.nl. Bellen kan ook: 06 – 53 52 32 82.

Dagbesteding

Misschien ga je liever naar een dagbesteding? Als het je niet (meer) lukt om zelf activiteiten te ondernemen en je toch graag wat om handen wilt hebben en contact met andere mensen, kan het bij je passen.

Dagbesteding is een leuke invulling van je dag . Daarbij zijn er professionele begeleiders aanwezig die jou kunnen helpen als dat nodig is.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de indicatie of wil je hulp bij welke dagbesteding het beste bij je past? Neem dan contact op met: MEE Delft  of bel naar 088 – 775 20 0.

Delft Support bepaalt of je de benodigde indicatie kunt krijgen.
Kijk hiervoor op www.delftsupport.nl of bel 14015.