60 jarigen regeling

Ben je 59 jaar? dan is het tijd om na te denken of je mee wilt doen aan de seniorenregeling 60-jarigen.

Wat is de seniorenregeling 60-jarigen?

Vanaf je 60e verjaardag kun je ervoor kiezen om 1/5 deel minder te werken. Door het aanpassen van je rooster is het in de meeste gevallen zo dat je dan een dag minder kunt gaan werken. Minder werken betekent minder salaris, maar het mooie van deze regeling is dat je maar een klein gedeelte van je salaris inlevert voor die ene hele vrije dag.

Wat levert het mij op?

In ieder geval 1/5 deel of 20% minder werken. En voor je salaris: Stel je werkt 36 uur per week en je hebt als salaris € 1.000,-. Normaal gesproken als je 20% minder gaat werken zou je in dit voorbeeld maar €800,- salaris krijgen. Maar met de seniorenregeling 60-jarigen krijg je € 920,- salaris.

Je levert maar 7,5% in, in plaats van 20%. Het is nog steeds wel minder salaris dan dat je gewend bent, dus bekijk vooraf goed of je met het lagere salaris uitkomt. Je kunt een berekening aanvragen via je leidinggevende. Ook kun je met bedrijfsmaatschappelijk werk overleggen hoe je rond gaat komen. Let op: ook krijg je minder verlof. Omdat je met de seniorenregeling minder werkt, wordt ook je verlofsaldo 20% minder.

Pensioenopbouw

Het bedrag dat je via je salaris opzij legt voor je pensioen blijft hetzelfde, net alsof je niet mee zou doen aan de seniorenregeling 60-jarigen.