60 jarigen regeling

Ben je 59 jaar? Dan is het tijd om na te denken of je mee wilt doen aan de seniorenregeling 60-jarigen.

Wat is de seniorenregeling 60-jarigen?

Dit is een regeling om minder te werken.
Meedoen aan de seniorenregeling 60-jarigen betekent dat je vanaf de 1e van de maand na je 60e verjaardag er voor kunt kiezen 20% minder te werken. Door het aanpassen van je rooster is het in de meeste gevallen zo dat je dan een dag minder kunt gaan werken. Minder werken betekent minder salaris, maar het mooie van deze regeling is dat je maar een klein gedeelte van je salaris inlevert voor die ene hele vrije dag.

Wat levert het mij op?

In ieder geval 1/5 deel of 20% minder werken. En voor je salaris: Stel je werkt 36 uur per week en je hebt als salaris € 1.000,-. Normaal gesproken als je 20% minder gaat werken zou je ook 20% minder salaris krijgen, dus in dit voorbeeld € 800,-. Maar met de seniorenregeling 60-jarigen hoef je maar 7,5% salaris in te leveren en krijg je € 920,- salaris.

Het is nog steeds wel minder salaris dan dat je gewend bent, dus bekijk vooraf goed of je met het lagere salaris uitkomt. Je kunt een berekening aanvragen via je leidinggevende. En je kunt met bedrijfsmaatschappelijk werk overleggen hoe je rond gaat komen.

Let op: ook krijg je minder verlof. Omdat je met de seniorenregeling minder werkt, wordt ook je verlofsaldo 20% minder.

Pensioenopbouw: Het bedrag dat je via je salaris opzij legt voor je pensioen blijft hetzelfde, net alsof je niet mee zou doen aan de seniorenregeling 60-jarigen.