VFA luchtreinigers

Terwijl VFA nieuwe producten ontwikkelt, verzorgt Werkse! de assemblage

“Werkse! is precies wat wij zochten voor onze kwaliteitsproducten”, zegt Arno Baels van VFA. Arno is verantwoordelijk voor het aansturen van de productie van luchtreinigers. Gestart als scale-up staat VFA op het punt heel groot te worden. Werkse! verzorgt de assemblage en een deel van het productieproces. Ook het testen hoort erbij.

Janwillem, consultant bij VFA: “Het gaat bij ons om onze stand alone producten; units die je in de kamer kan zetten, stekker in het stopcontact en hij doet het. Die recirculeert; pakt de lucht die in de kamer is, reinigt dat en stuurt de schone lucht weer de kamer in. Andere soorten units zet je bijvoorbeeld in een ventilatiekanaal van scholen, kantoren of liften om lucht van buiten naar binnen te reinigen.”

Strikt en precies
Janwillem vervolgt: “Wij zorgen dat Werkse! de componenten heeft. Ze krijgen het als het ware aangeleverd als een soort bouwpakket. Werkse! doet dan de assemblage op eigen locatie, waar een ruimte is ingericht voor onze luchtreinigers. Hier zetten ze de verschillende losse onderdelen in elkaar. En ze testen ook of het dan goed in elkaar zit. Ze zijn heel strikt en precies. En dat was precies wat we zochten voor onze kwaliteitsproducten.”

Flexibel
Arno: “Werkse! assembleert een deel van onze luchtreinigers. Als innovatief bedrijf verandert onze productie continu. Aangezien wij ons willen focussen op vernieuwing van onze producten, zijn wij heel blij met Werkse! die voor ons goed en flexibel een deel van onze productie kan doen.”

Samenwerking
“We hebben regelmatig overleg over de voortgang van de werkzaamheden. Elke maand zitten we samen met het kernteam: drie van Werkse! en drie van VFA. Het is fijn schakelen,” aldus Janwillem. “Er wordt echt meegedacht door Werkse!. Ze geven tips als er tijdens het in elkaar zetten iets niet goed werkt. Ook administratieve zaken zoals ontvangen van facturen en uitbrengen van offertes worden adequaat afgehandeld.”

Maatschappelijk
Janwillem: “Het grote voordeel was in eerste instantie dat ze dichtbij zitten. We nemen hier onze samenwerkingspartners en klanten graag mee naar toe. Daarbij spreekt het maatschappelijke aspect ons erg aan. Als mkb kunnen wij ons moeilijker veroorloven mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Voor ons is dit een mooie manier om er wel aan bij te dragen.”