Van productie tot verwerking. Alles doen wij op MVO-basis.

Produceren, Controleren en Verpakken

Klantverhaal: OML Fashion, Ontwerpen met Liefde

OML Fashion, Ontwerpen Met Liefde, is een prachtige startup. Eigenaar en designer Maria Ibarra zocht een MVO-plek voor de productie, de kwaliteitscontrole, de administratie en de verzending van haar producten. De medewerkers van Werkse! zijn dagelijks druk met het vervaardigen van schoenen en espadrilles.

Op welke manier kwam je met Werkse! in contact?

Eigenaar en designer Maria Ibarra komt oorspronkelijk uit Colombia. Via Spanje kwam ze in Nederland terecht. Ibarra: “In Spanje produceren is goedkoper. Maar ik woon hier en ik wil bewust alles, van product tot verwerking en productie, op MVO-basis doen. Via het Delftse Ondernemersloket kwam Maria Ibarra in contact met Werkse!. Ik zie dat de medewerkers van Werkse! met veel plezier en enthousiasme aan het werk zijn.”

Hoe is deze mooie samenwerking ontstaan?

“In het eerste gesprek kregen we over en weer het gevoel: ‘Dit kan wel eens leuk worden’. Ook al zijn de werkzaamheden voor OML Fashion voor ons een heel nieuwe activiteit,” zegt Jan-Willem Kiers, teamleider bij Werkse!.

Op zijn afdeling Trajecten & Projecten worden kandidaat-werknemers klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. “Dat betekent kennismaken met het arbeidsproces en allerhande competenties en (vak)vaardigheden opdoen. Het maken van tassen, schoenen en espadrilles is dan een leuke en afwisselende werksoort.”

Wat houden de verschillende werkzaamheden in?

Ibarra: “Het gaat om verschillende werkzaamheden: van patroon tekenen, materiaal knippen, bovenwerk naaien, lijmen, kwaliteitscontrole, administratie tot versturen.” Onder leiding van Ibarra of een van haar collega’s zijn medewerkers van Werkse! aan het werk.

“Alle schoenen zijn van gerecycled materiaal. Voor de espadrilles gebruiken we oude spijkerstof. Als we leer gebruiken, is het 100% vegan fruitleer. De binnenzolen zijn van gerecycled afgedankt suikerriet. Veters worden geverfd met natuurverf. Het rubber is 100% gerecycled. De stof van de sneakermodellen komt van de NS: treinstoelbekleding uit de intercity’s. Daar wonnen we als OML zelfs een eerste prijs mee.” In de productieruimte een grote baal blauwe treinstoelbekleding. “Daar knippen de medewerkers de modellen uit.” Inmiddels wordt voor tassen vilt gemaakt van stoffen van de KLM, ziekenhuizen en de Efteling. Zero waste!

Wat vindt u van de samenwerking met Werkse!?

Onderneemster Ibarra spat van de energie. Als we met haar praten staan ook haar handen niet stil. In de productieruimte die ze huurt bij Werkse! aan de Vulcanusweg staan stapels dozen klaar voor de verzending. Trots toont ze een diversiteit aan schoenen en tassen. Op de tafels liggen patronen, stoffen, zolen. Een medewerkster rijgt veters in, de anderen hebben nog pauze.

Ibarra: “Wij voelen ons thuis bij Werkse!”. En de medewerkers van Werkse! genieten van het afwisselende werk aan de tassen, schoenen en espadrilles. Een win-win-situatie!

Verpakken en inpakken uitbesteden?

Harko Haasdijk, accountmanager assemblage

Neemt u dan contact op met Harco Haasdijk via 06-39875898, verkoop@werkse.nl of via het contactformulier.

Aanmelden Nieuwsbrief

U ontvangt dan automatisch de Werkse nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.