Op weg naar werk

Werkse! gaat u helpen een baan te vinden. Want van werk wordt iedereen beter!

Kennismaking

Om te beginnen willen we u graag beter leren kennen. Waar bent u goed in? Waar heeft u moeite mee? Wat zou u willen doen? Samen brengen we in kaart wat u nodig heeft en hoe Werkse! u daarbij kan helpen. Ook vertellen we wat we van u verwachten.

Samen gaan we flinke stappen zetten, op weg naar werk!

Solliciteren en werk vinden

Kunt u meteen aan de slag? Mooi! Dan gaan we samen met u op zoek naar een betaalde, passende baan. We brengen in beeld wat voor ervaring en diploma’s u heeft en waar uw persoonlijke kwaliteiten liggen. Ook gaan we vacatures bekijken, zodat we te weten komen wat u aanspreekt. En waar werkgevers naar op zoek zijn.
We bieden u een sollicitatietraining aan, die vier weken duurt. Drie keer per week komt u bij ons langs en gaat u in een klein groepje aan de slag. U leert:

• sollicitatiebrieven schrijven;

• een CV maken of verbeteren;

• vacatures vinden en beoordelen;

• hoe u gebruikmaakt van uw netwerk;

• hoe u een gesprek kunt voeren;

• hoe u zichzelf presenteert aan een werkgever.

Bent u er klaar voor? Dan brengen we u in contact met werkgevers in de buurt. Heeft u eenmaal een baan gevonden, dan blijven wij op de achtergrond aanwezig. Als er iets is, kunt u altijd onze hulp vragen.

Wij willen graag dat u goed op uw plek zit. Niet voor even, maar voor langere tijd!

Ervaring en kennis vergroten

Heeft u meer tijd nodig? Een ander soort werkervaring? Moet u thuis nog dingen regelen voor u een betaalde baan kunt aannemen? Dan gaan we samen met u op zoek naar een tijdelijke werkplek. Vaak is dat bij Werkse! zelf, bijvoorbeeld bij de inpakafdeling, de catering of de post. Maar het kan ook ergens anders zijn. In een naaiatelier bijvoorbeeld, of een magazijn.

Belangrijk is dat u er iets van kunt leren en dat het bij u past.

Zo’n traject kan een paar weken duren, maar ook een half jaar. U behoudt in die periode gewoon uw uitkering.
We hebben regelmatig contact met elkaar. Dan bespreken we hoe het gaat met u. Wat al goed gaat en wat nog verbeterd kan worden. Werkse! biedt u daarvoor allerlei trainingen aan, zodat een betaalde baan steeds een stapje dichterbij komt.

Oplossen en opstarten

Als u nog niet in staat bent om te werken, dan gaan we eerst samen met u bekijken wat voor hulp u nodig heeft. Misschien heeft u gezondheidsklachten. Last van sombere of angstige gedachten. Schulden. Of moet u uw huis uit. Wij brengen u dan in contact met andere organisaties. Bijvoorbeeld de GGZ, de Financiële Winkel of het Sociaal Team. Zij gaan u helpen uw problemen aan te pakken.

Werk is vaak een heel goed medicijn!

Werkse! gaat ondertussen samen met u op zoek naar wat u wél kunt doen. Dat hoeft niet per se betaald werk te zijn. Misschien is vrijwilligerswerk om te beginnen een betere keuze, of een fijne dagbesteding. Zo leert u nieuwe mensen kennen en bent u lekker bezig. Daar wordt een mens gelukkiger van! U kunt bijvoorbeeld in de pannen gaan roeren bij cateringbedrijf Firma van Buiten. Of helpen in de boerderijwinkel van Hoeve Biesland. En gaat het de goede kant op met u? Dan komt ook die betaalde baan in zicht!

‘Ik had moeite om zelf werk te vinden, maar ik wilde wel graag aan de slag. Na mijn intake bij Werkse! kon ik gelukkig snel op gesprek bij Meer 3D. Ik heb daar nu een heel leuke baan waar ik steeds meer mag doen. Dat heeft me een stuk zelfverzekerder gemaakt.’

‘Om half acht ’s ochtends laden we het brood in en dan begin ik aan mijn route, langs horecazaken en kantoren. Tijd voor een praatje is er niet: je moet gewoon door. Maar ik vind het hartstikke leuk werk.’