Veelgestelde vragen 

U heeft vragen over wat Werkse! doet, of voor u kan betekenen? Misschien vindt u het antwoord hieronder. Zo niet, dan kunt u ons bereiken via 015 215 14 44 | vragen@werkse.nl

Bespreek het met uw consulent als u een afspraak heeft bij Werkse! Wij hebben trajecten richting werk met speciale aandacht voor het verbeteren van uw Nederlands. Ook kunnen we u aanmelden voor een cursus of taalgroep, bijvoorbeeld bij ROC Mondriaan of Taalhuis DOK Delft.

Hiervoor hebben we een aparte pagina met uitleg video animaties https://www.werkse.nl/inburgering/

Werkse! heeft een speciaal team voor alleenstaande ouders. Als u bij het maken van een afspraak vertelt dat u alleenstaande ouder bent, dan wordt u in contact gebracht met een consulent uit dit team. We kunnen u helpen met het vinden van goede kinderopvang, of met een baan waarbij u tijdens schooltijden werkt.

Samen met u bekijken we welk werk voor u geschikt is. Vrijwilligerswerk is ook een mogelijkheid. Veel mensen vinden het prettig om nieuwe contacten op te doen en meer structuur in hun week te hebben.
Daarnaast is Werkse! van oudsher gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een handicap. Werkse! kan u helpen om een landelijke regelingen aan te vragen waardoor u in aanmerking kunt komen voor een aangepaste werkplek met extra begeleiding. 

U kunt mogelijk een Indicatie banenafspraak krijgen van het UWV als u ziek bent of een handicap heeft. Kijk hier voor meer informatie. Kijk hier als u wilt weten of u voor een Indicatie beschut werk in aanmerking komt

U vraagt een WW-uitkering aan bij het UWV. Heeft u geen recht op WW dan kunt u bij de gemeente terecht voor een bijstandsuitkering. Deze kunt u hier aanvragen.

In beide situaties heeft u een digiD nodig. Die vraagt u hier aan. U heeft daarbij uw Burgerservicenummer (BSN) nodig. Dat nummer vindt u op uw identiteitskaart of uw paspoort.

Ja, als u inwoner bent van Delft en als u zelf geen uitkering of andere bron van inkomsten heeft. Ook als uw ww-uitkering binnen 6 weken afloopt, kunnen wij u begeleiden. Vult u dan dit formulier in.

Werkse! heeft een speciaal team voor statushouders. Consulenten in dit team hebben veel ervaring met het begeleiden van statushouders naar passend werk. U bent van harte welkom!

U krijgt een brief van DUO, de instantie die inburgeringscursussen regelt. In de brief staat wanneer u moet inburgeren. U krijgt daar drie jaar de tijd voor. Op de website www.inburgeren.nl leest u wat u moet doen en waar u een geschikte school vindt.

Ja hoor! Samen met u zoeken we naar een baan waarbij u niet zo veel hoeft te lezen en te schrijven. Via Werkse! kunt u daarnaast hulp krijgen om beter te leren lezen en schrijven. Dat vergroot uw kansen op een baan die goed bij u past.

Iedereen krijgt bij Werkse! de kans om zich te ontwikkelen. Er is meer mogelijk dan u nu misschien denkt! Dat gaan we samen bespreken.

Werkse! kan u in contact brengen met werkgevers die niet op leeftijd selecteren maar op ervaring, kennis en inzet. Als u gemotiveerd bent, dan is er van alles mogelijk!

Alle vragen die te maken hebben met het vinden (en houden!) van werk en de Participatiewet, kunt u aan Werkse! stellen. Vragen over uw uitkering, zoals hoeveel geld u krijgt en wanneer u het krijgt, kunt u aan de gemeente stellen.

Overheid en werkgevers hebben afgesproken dat er meer banen moeten komen voor mensen met een ziekte of handicap. Deze afspraak heet de banenafspraak. Heeft u een Indicatie banenafspraak? Dan heeft u meer kans op werk. Want een werkgever is minder geld kwijt aan uw salaris. Dat komt doordat de overheid ook een deel voor haar rekening neemt.

U kunt een Indicatie banenafspraak krijgen van het UWV als u ziek bent of een handicap heeft. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier als u wilt weten of u voor een Indicatie beschut werk in aanmerking komt.

Geef het aan bij uw consulent van Werkse! We wijzen u dan door naar de hulp die u nodig heeft. Rechtstreeks contact opnemen met de Financiële Winkel van Delft kan ook. Een afspraak maken kan online of telefonisch: tel. 14015. Als u in Delft staat ingeschreven als inwoner, helpen zij u graag.

Bespreek het met uw consulent. Als u veel tijd kwijt bent aan mantelzorg, dan houden we daar rekening mee. Het vinden en krijgen van een baan is wel het vertrekpunt.

De werkleerbedrijven van Werkse! nemen mensen in dienst die een Indicatie beschut werk hebben. Reguliere vacatures bij Werkse! vindt u hier.

Heeft u een (gedeeltelijke) bijstandsuitkering en gaat u langer dan drie werkdagen weg? Dan moet u vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Zij noemen dit lang verlof. U kunt het online aanvragen. Komt u liever langs bij de gemeente om uw lang verlof aan te vragen? Maak dan gebruik van de zelfservice-automaten in de centrale hal aan het Stationsplein 1. Neem uw identiteitsbewijs mee. Voor meer informatie kunt u op de website van de gemeente Delft kijken.

Het is fijn als u uw vakantieplannen ook doorgeeft aan uw consulent van Werkse!. En als u werkt aan uw werkgever uiteraard.

Meestal geeft uw consulent zijn of haar visitekaartje aan u mee. Bent u het kwijtgeraakt en weet u de naam niet meer? Bel met ons algemene nummer 015-2151400, dan zoeken we het op voor u. Of stuur een bericht via WhatsApp naar 06-39262479.

Maak een afspraak of bel met de consulent bij Werkse! waarmee u voor het laatst contact heeft gehad. Hij of zij kan u helpen. Weet u de naam niet meer, bel dan met ons algemene nummer: 015-2151400.

Ja, Werkse! biedt ook begeleiding op de werkplek. Maak een afspraak met uw consulent. Als u nog niet eerder contact met Werkse! had, belt u 015-2151400.

Werkse! is er in principe voor inwoners van de gemeente Delft. In bepaalde gevallen kunnen we ook inwoners van de gemeenten Midden-Delfland en Rijswijk helpen. U kunt dat navragen via ons algemeen telefoonnummer 015-2151400.

Dit leest u bij het onderdeel Over ons.

Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ja. Werkse! is een zelfstandig onderdeel van de gemeente Delft, met een eigen directeur en een eigen begroting.

Dat lees je hier: Werken bij Werkse!