Werkse! werkgeverslunch: speedmeets tussen werkgevers en kandidaten

Op 9 maart werd een deel van het Atrium van Werkse! omgetoverd tot lunchrestaurant. Tulpen op tafel, bestek en servetten. De reden? Donderdagmiddag vond er een ‘Werkgeverslunch’ plaats waarbij acht kandidaten op ‘speedmeet’ gaan met werkgevers. Het doel? Baankansen verkennen en de werkzoekenden een stapje verder helpen door het geven van advies of het inzetten van het netwerk van de werkgevers.

We starten de middag bij de koffiekar waar Liam de lekkerste cappuccino’s en latte macchiatos maakt voor de genodigden. Vertegenwoordigers van onder andere Facilicom, TU Delft, Greenfox en Jobkans arriveren en maken nader kennis met elkaar. Goed voorbereid, met cv op zak en een tikkeltje zenuwachtig druppelen ook de werkzoekenden binnen. De groep raakt aan de praat en de eerste connecties worden al gemaakt.

Kansen

Organisatoren Jeroen van de Werken en Roy van Wijngaarden heten iedereen welkom en leggen nogmaals uit wat de bedoeling is, waarna iedereen de gelegenheid krijgt om zichzelf voor te stellen. Dan is het tijd voor de lunch en bij elke gang een goed gesprek. Onder het genot van een driegangenlunch wisselen de werkgevers en werkzoekenden driemaal van tafel. De werkzoekenden vertellen waar ze naar op zoek zijn en delen hun ervaringen. Zo vertelt Chawakh dat hij graag in de bankensector zou willen werken. Hij heeft jarenlange ervaring als bankier in Abu Dhabi en zou het werk graag weer op willen pakken. Naast het werk heeft hij veel affiniteit met taal, hij beleeft plezier aan het leren van de Nederlandse taal en schrijft zelfs gedichten. Wellicht dat een administratieve baan iets voor hem zou kunnen zijn als startpunt? Chawakh wil het best wel overwegen en neemt het mee in de vervolggesprekken. Ook maakt hij een LinkedIn profiel aan om een netwerk op te bouwen. Dit is een korte samenvatting van één van de 24 gesprekken die plaatsvinden. Soms is er een directe link tussen werkgever en werkzoekende en worden er vervolgafspraken gemaakt. In andere gesprekken draait het meer om ervaringen uitwisselen, advies geven en elkaars netwerk inzetten.

Ekaterina kijkt terug op een geslaagde middag. ‘Het is zo leuk om op deze manier met werkgevers te praten. Als werkzoekende is het best wel lastig soms. Je kent de juiste mensen niet en je weet niet waar je moet beginnen. Dit is een goede manier om connecties op te doen!’ Ook Jeroen is blij met het resultaat. ‘Wat een leuke middag. Mooi om te zien hoe goed de kandidaten zich hadden voorbereid. En de werkgevers waren oprecht geïnteresseerd en deden hun best om de kandidaten een stukje verder te helpen. Soms door met hen te kijken naar vacatures die ze zelf hebben, maar ook door ze advies te geven of door te verwijzen naar werkgevers uit hun netwerk. En dan als kers op de taart een heerlijke lunch!’

Werkse! Delft, lunch, werknemers, kandidaten, fotografie, delft, Alyssa van Heyst Photography 2023 / www.alyssavanheyst.nl