Werkse

Werkse! werkt door!

Nu Nederland een tweede lockdown ingaat, vinden we het belangrijk om toe te lichten waarom Werkse! zoveel mogelijk open blijft. Elke dag zien wij wat de waarde is van werk. Voor onze eigen medewerkers, én voor de mensen in de bijstand die wij naar werk begeleiden. Werk is zoveel meer dan in je eigen levensbehoeften kunnen voorzien. Het geeft voldoening, zorgt voor sociale contacten, voor structuur.

Daarom zetten wij alles op alles om onze medewerkers zo lang als dat gaat, een veilige en fijne werkplek te bieden. Om het werk op de veilige 1,5 meter uit te kunnen voeren, is zelfs een extra productielocatie gehuurd. En gaan wij ook door met het begeleiden van bijstandsgerechtigden, zodat ook zij een passende werkplek kunnen vinden. Als het kan gebeurt dat digitaal en als het moet fysiek. We hanteren bij alles een streng veiligheidsbeleid: we houden ruim voldoende afstand, gaan naar huis bij klachten, besteden extra aandacht aan hygiëne en werken – als het werk dat toelaat – zoveel mogelijk vanuit huis.

We zijn dankbaar dat iedereen deze afspraken zo goed opvolgt. Dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat er bij Werkse! geen grote uitbraken zijn geweest. Zo houden we het nog wel even vol, totdat het vaccin verlichting brengt!