Nieuwe start als gastvrouw bij Woonbron

Sandra Duijvestijn stopte 24 jaar geleden met werken na het krijgen van kinderen. Sinds begin van dit jaar werkt ze als gastvrouw bij Woonbron. Sandra en haar leidinggevende Mieke de Goed vertellen hoe dit gaat tijdens een kennisbijeenkomst van Werkwaardig, een initiatief van Werkse!.  
 
De eerste dagen  
Via de gemeente Delft kwam Sandra bij Werkse! terecht. Ze wilde graag weer aan de slag. Ze begon eerst met het opbouwen van uren bij Werkse! zelf. En in februari startte ze als gastvrouw bij Woonbron. “De eerste dagen waren dood- en doodeng. Ik wist niet goed wat ik wou en wat bij mij past. Maar ik werk met hartstikke leuke mensen.”  
 
Ruimte 
Mieke de Goed, de leidinggevende van Sandra bij Woonbron: “Ik heb Sandra meegenomen in het werkproces, met ruimte voor eigen keuzes: wat wil je wel, wat wil je niet.” Sandra vult Mieke aan: ”Ik merkte al snel dat ik het fijn vind om in een aparte ruimte te werken, met niet te veel herrie om mij heen. Ik neem zo zelf de stappen.” Mieke: “We hebben regelmatig gesprekjes hoe het gaat. Soms zijn het ook lastige gesprekken. Dat hoort er ook bij. Voor mij is het ook een mooi leerproces.” 
 
Groei  
Ondertussen werkt Sandra nu acht maanden bij Woonbron. Sandra is enorm gegroeid. Dat ze meer op de voorgrond treedt, en haar verhaal vertelt, is daar een mooi voorbeeld van.” Dat herkent Sandra wel.  Ik wilde er altijd zijn voor anderen en zette mezelf op de tweede plek.De groei is geleidelijk gegaan. Je komt binnen in een vreemde organisatie. En je leert mensen langzaam kennen. Het heeft tijd nodig. 
 
Dit gesprek vond plaats bij een kennisbijeenkomst voor werkgevers van Werkwaardig, een initiatief van Werkse!.