Download de informatie flyer

Training HOP

Over de training

HOP staat voor Honest, Open & Proud (Eerlijk, Open en Trots). Dit is een training die mensen met een psychische aandoening helpt om eigen keuzes te maken over wat ze met wie willen delen rondom hun kwetsbaarheid. Dit brengt mensen in hun kracht en vermindert (zelf)stigma. De training wordt aangeboden door de Herstelacademie van GGZ Delfland.

Voor wie

HOP-training is voor mensen met een psychische aandoening. Deze training is gericht op het empoweren van deze mensen en het zelfstigma te verminderen, door hier open over te kunnen praten.

Programma

De HOP-training De HOP-training wordt gegeven door twee HOP-facilitators. Een facilitator is altijd een persoon die zelf ervaring heeft gehad met een psychische kwetsbaarheid. In de eerste les wordt aandacht besteed aan het afwegen van de voor- en nadelen van openheid. In les twee en les drie wordt gekeken naar de verschillende manieren van openheid die er zijn en naar wie je open bent/kunt zijn. In de vierde en vijfde les staat het vertellen van je eigen (herstel)verhaal centraal. In alle lessen wisselen verschillende interactieve activiteiten elkaar af, om na de derde les te zijn gekomen tot je eigen strategie in openheid: vertel je het en zo ja, aan wie en hoe?

Duur

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 tot 3 uur.
De training kan van start met een minimale deelname van 6 en maximale deelname van 8 personen.

Locatie

Herstelacademie GGZ Delft

Te behalen

Certificaat van deelname

Wanneer

Op 4 mei start een nieuwe HOP groep met 6 deelnemers.

Meer weten

Geïnteresseerd? Neem dan contact ervaringswerker@ggz-delfland.nl of herstelacademie@ggz-delfland.nl

Of bel 015-2151400 en vraag naar het Ontwikkelpunt of mail naar ontwikkelpunt@werkse.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

U ontvangt dan automatisch de Werkse nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.